Ieder mens is uniek en zal het geluk op geheel eigen wijze ervaren. U zou bijvoorbeeld graag uw verjaardag voor uw vrienden vieren. Toch ziet u er erg tegenop en uw kinderen zouden u wel willen helpen maar hebben zelf door hun gezin en werk te weinig tijd. Uw Metgezel verzorgt het samen met u. Uitnodigingen, de boodschappen doen, thuis alles klaarzetten en natuurlijk tijdens het feest zorgen dat niemand iets tekort komt. Alle ingrediënten voor een geslaagde verjaardag waar u nog lang van zult nagenieten.

De mogelijkheden zijn opgedeeld in vijf categoriën

Navigatie (klik op een knop om naar een categorie toe te gaan)

Thuis

Natuurlijk heeft Uw Metgezel thuis van alles te bieden. Kleine dingen die grote vreugde brengen, bijvoorbeeld:

 • Een koffie- of theevisite met speciale aandacht voor u.
 • Samen een spelletje doen.
 • Het uitzoeken van kleding of andere zaken waar u maar niet aan toe komt.
 • Samen uw favoriete recept bereiden.
 • Voor de dames: aangename handmassage, manicure, gezichtsverzorging.
 • Begeleiding bij het regelen van praktische zaken.

Is het lang geleden dat u naar een restaurant bent geweest? Of heeft u zin in een wandeling of fietstochtje? Misschien een avondje naar de schouwburg of het casino komend weekend? Allemaal leuke dingen… maar niet als u ze alleen moet doen. Uw Metgezel onderneemt het samen met u en treft ook de voorbereidingen zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Zo zijn er nog tal van zaken die u misschien graag samen zou willen doen:

 • Boodschappen doen, winkelen.
 • Begeleiding bij een afspraak in het ziekenhuis, de huisarts, de tandarts, dierenarts, fysiotherapeut, etc.
 • Begeleiding bij begrafenis etc.
 • Bezoek aan de (klein-)kinderen en familie.
 • Naar het theater, de bioscoop, het museum, de dierentuin, etc.
 • Een wandeling, een fietstochtje of een stukje toeren door ons Limburgs heuvelland.
 • Of misschien uw eigen persoonlijke wens?

Uit

Groeps
activiteit

Als u graag met een aantal mensen samen iets wilt ondernemen, dan organiseert Uw Metgezel ook een dergelijke uitstap. Dit kan bijvoorbeeld een dagje naar het Gaia Park of Mondo Verde zijn. Uw Metgezel organiseert en coördineert de uitstap tot in detail, zodat iedereen zorgeloos kan genieten en brengt tenslotte iedereen weer veilig thuis.

Tevens organiseert Uw Metgezel op aanvraag een creatieve middag, een High Tea of een kook workshop. En natuurlijk zijn uw eigen ideeën er ook nog!

Het spreekt u aan, maar u heeft nog vragen? Als u Uw Metgezel belt, krijgt u meteen antwoord.

Uw Metgezel kan desgewenst inspringen op een dringende hulpvraag naar vervanging van een mantelzorger (respijtzorg).

Respijtzorg houdt in, dat de zorg die een mantelzorger verleent, tijdelijk wordt overgenomen door iemand anders op het moment dat de mantelzorger door omstandigheden uitvalt (wegens ziekte, vakantie, etc.).

Uw Metgezel kan tijdelijk deze zorg overnemen van de mantelzorger.

Bel rechtstreeks met Uw Metgezel voor informatie. Zij helpt u graag!

Respijt
zorg

Signalering

U woont nog zelfstandig, maar eigenlijk wordt het voeren van een huishouden een opgave. Tenslotte bent u geen 18 meer. En misschien heeft u andere beperkingen die lastig zijn maar waar u met een praktisch hulpmiddel in huis toch goed mee uit de voeten kunt. Vaak zijn er ook "gevaarlijke situaties" in huis waar u lang niet altijd bij stilstaat. Er zijn mogelijkheden genoeg om allerlei soorten hulp aan te vragen maar u ziet door de bomen het bos niet…. Uw Metgezel signaleert, inventariseert en anticipeert op dergelijke situaties zodat u op een veilige en prettige manier zelfstandig kunt blijven wonen.

Uw Metgezel beschikt over een netwerk in "zorgland" en weet de weg die bewandeld moet worden om de gewenste hulp in te schakelen. Oplossingen hoeven overigens niet altijd direct bij een instantie gezocht te worden. Een klein probleem kan vaak al met een eenvoudige oplossing verholpen worden. Uw Metgezel kijkt wat het beste is in uw situatie.

Één telefoontje en u weet meer!

Er zijn natuurlijk genoeg situaties waarbij Uw Metgezel u niet kan helpen. Echter, zij kan u wel verder helpen de juiste persoon te vinden die uitkomst biedt bij uw probleem.

U bent in omstandigheden terecht gekomen, waarin u extra zorg kunt gebruiken. Uw Metgezel heeft goede contacten met Sonja Bos. Zij kan u in "het land van zorgverlening" de weg wijzen. Met behulp van onderstaande link kunt u een kijkje nemen op haar website:

Bekijk de website voor meer informatie

Zorg
begeleiding